ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ericsson tar täten på trög börs – Fingerprint fortsätter upp

Stockholmsbörsen har inlett torsdagens handel med kurser kring nollan efter gårdagens uppgångar på Wall Street. Ericsson och Nokia går starkt i inledningen på nyheter från andra sidan Atlanten.

Strax efter öppning är breda OMXS-indexet upp 0,1 procent samtidigt som storbolagsindexet OMXS30 stiger med lika mycket.

Ericsson är mest omsatta aktien i inledningen och stärkts med 0,8 procent. Under onsdagskvällen rapporterade den amerikanska konkurrenten Cisco en något bättre rapport än väntat för det tredje kvartalet i sitt brutna räkenskapsår. 

Positivt för vissa av bolagen i sektorn var också Trumps politiska beslut om att förbjuda amerikanska bolag att importera utrustning från bolag som är att anse som ett säkerhetshot mot USA. En åtgärd som ser ut att vara riktad mot kinesiska Huawei. Även Nokia stärks med 1,3 procent.

Bland de mindre bolagen fortsätter Fingerprint upp 2,6 procent efter att ha stigit med 44 procent under gårdagens rapportdag.

Leveranserna av de sex största vitvarukategorierna i USA (AHAM6), en viktig marknad för Electrolux, sjönk med 10,9 procent i april, jämfört med samma månad föregående år, enligt Nyhetsbyrån Direkt. Electrolux backar 0,9 procent,

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies