ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analytiker höjer Ericsson inför rapport – räknar med valutamedvind

  • Foto: Martina Huber

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson inför morgondagens rapport från telekomjätten. Analyshuset räknar med ett ”gediget Q2-resultat”.

Kepler Cheuvreux har höjt estimaten något inför rapporten för att ta höjd för en ”mer positiv valutamedvind och en gedigen underliggande efterfrågan globalt”, enligt en uppdatering från i dag.

Analyshuset tror att Ericssons ledning bekräftar gynnsamma marknadsförhållanden med en gradvis upptrappning av 5G-installationer under de kommande månaderna. Utsikterna kan även innehålla tal om marginalpress på grund av högre volymer från strategiska kontrakt och 5G-installationer i Kina, bedömer Kepler.

Rekommendationen behåll upprepas och riktkursen höjs till 88 kronor, från 85. Ericsson handlas till cirka 90 kronor på tisdagsbörsen.    

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer