EQT planerar för ny rekordfond – på 155 miljarder

EQT:s vd Christian Sinding.
EQT:s vd Christian Sinding.Foto:@JOEY ABRAIT, Joey Abrait

Riskkapitalbolaget EQT planerar för en ny rekordfond. På tisdagskvällen meddelade EQT att målet är att resa 14,75 miljarder euro, motsvarande 155 miljarder kronor, till bolagets nionde equity-fond, EQT IX.

”Det finns en absolut övertygelse inom EQT om att målet på 14,75 miljarder euro nås. EQT för fortlöpande diskussioner med investerare”, säger en källa.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?