ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nya siffror inför noteringen – EQT värderas till cirka 60 miljarder

Riskkapitalbolaget EQT har satt ett prisintervall mellan 62 och 68 kronor per aktie i den kommande börsnoteringen, vilket värderar bolaget till mellan 59 och 65 miljarder kronor.

Strax efter Stockholmsbörsens stängning på torsdagen släppte EQT, där Investor är största ägare, prospektet inför den kommande börsnoteringen av riskkapitalbolaget. Redan i början av september bekräftade EQT börsplanerna efter omfattande spekulationer, men utan att lämna några närmare uppgifter kring avsedd tekningskurs.

Beräknad första handelsdag på Nasdaq Stockholm är den 24 september 2019 under kortnamnet ”EQT”.

Av prospektet framgår att bolaget siktar på att noteras i prisintervallet 62 till 68 kronor per aktie, vilket skulle fastställa bolagets marknadsvärde till mellan 59,1 och 64,8 miljarder kronor.

Di har tidigare rapporterat att värderingarna på EQT bland de nio banker som riskkapitalbolaget har anlitat inför noteringen spänner mellan 5 och 8 miljarder euro. EQT:s bankkonsortium utgörs av nio investmentbanker ledda av JP Morgan och SEB.

EQT avser ta in minst 500 miljoner euro i en försäljning av aktier i en nyemission i samband med noteringen, vilket även tidigare var känt. Erbjudandet omfattar drygt 190 miljoner aktier, varav knappt 87 miljoner nyemitterade aktier och 104 miljoner aktier som säljs av befintliga aktieägare.

I syfte att täcka eventuell övertilldelning i anslutning till erbjudandet kommer vissa av de säljande aktieägarna att förbinda sig att sälja upp till 10,4 miljoner aktier, motsvarande högst 5,5 procent av det totala antalet aktier. Förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo omfattar erbjudandet maximalt 201 miljoner aktier eller omkring 21,1 procent av aktierna och rösterna i EQT efter erbjudandets genomförande.

Anmälningsperioden för institutionella investerare förväntas pågå mellan 13 och 23 september, medan erbjudande till allmänheten pågår mellan 13 och 20 september. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer