ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

EQT-grundare startar ny riskkapitalfond

  • Jan Ståhlberg. Foto: Oskar Omne

EQT-grundaren Jan Ståhlberg startar en ny riskkapitalfond i samarbete med Nordea Asset Management. Fonden ska investera i onoterade bolag med tydliga hållbarhetsmål. Det framgår av ett pressmeddelade.

Enligt uppgifter till Financial Times ska Nordea skjuta till mellan 300 och 500 miljoner euro till fonden, Trill Impact, som enbart ska investera i bolag som bidrar till FN:s hållbarhetsmål. Några summor nämns inte i pressmeddelandet från Nordea, men enligt Financial Times källor kan fonden komma att bli klart större än så.

”Genom att grunda Trill Impact vill jag styra investeringar mot idéer som kommer att göra världen till en bättre plats att leva på. Jag är övertygad om att sådana investeringar är möjliga. Det är en verklig förmån att ha Nordea som viktig partner i det här arbetet, där de kan bidra med sina världsledande hållbarhetsanalyser”, säger Jan Ståhlberg, enligt pressmeddelandet.

Som Di tidigare har rapporterat är Jan Ståhlberg på väg att lämna sina åtaganden och sitt delägarskap i EQT – riskkapitalbolaget som han var med och grundade 1994.

För Nordeas del handlar det om att möta ett växande kundintresset för att investera i hållbara riskkapitalprojekt, enligt Nils Bolmstrand, chef för Nordea Asset Management.

”Hållbarhet och ESG är megatrender som har kommit för att stanna. Vi ser det som en skyldighet och en möjlighet att vara en del i den här utvecklingen. Vi ser fram emot att hjälpa våra kunder att ta vara på dessa möjligheter”, säger han enligt pressmeddelandet.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies