Hoppa till innehållet

Annons

Epiroc ska utrusta ny guldgruva – ordervärde 130 miljoner kronor

Epirocs vd Helena Hedblom.
Epirocs vd Helena Hedblom.Foto:Jack Mikrut

Gruvutrustningsbolaget Epiroc har vunnit en order avsedd för en ny guldgruva i Kanada, enligt ett pressmeddelande. Ordervärdet uppges till 130 miljoner kronor och bokades under tredje kvartalet i år.

Innehåll från LexusAnnons

Traditionellt hantverk möter modern teknik

Ett transportmedel – men också resultatet av tusentals timmars arbete.

Med japansk teknik och stor hantverksskicklighet formar hängivna japanska hantverksmästare, även kallade Takumi, varje detalj – från motor till interiör.

Och inget lämnas åt slumpen.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ

Det tar 10 000 timmar att bli expert, men för att bli en Takumi – en mästare inom japanskt hantverk – krävs det 60 000 timmar.

För biltillverkaren Lexus har Takumi och ny avancerad teknologi blivit ryggraden i hela verksamheten.

Ett tydligt exempel är Lexus RZ, den senaste bilmodellen från biltillverkaren.

Japansk gästfrihet

Kupén är klädd i vegansk mocka och den genomtänkta designen kallas Tazuna. Ett lika estetiskt som intuitivt kupékoncept där alla knappar och reglage är placerade med precision i anslutning till förarens synfält.

Varje detalj har designats för att skapa en optimal upplevelse, från det skimrande ljusspelet ”IN-EI” till de strategiskt placerade instrumenten.

Men RZ är mer än bara en vacker produkt av hantverksmässig skicklighet. Den är också en bil som förstår och uppfyller sina passagerares behov. Detta är en del av Lexus filosofi om omotenashi, en form av japansk gästfrihet som går ut på att förutse gästens behov – innan behovet uppstår.

Fokus på ljudkomfort

Tekniskt sett är Lexus RZ en framstående bil. Den bygger på en ny plattform för elbilar, känd som e-TNGA, och är utrustad med Lexus intelligenta fyrhjulsdriftsystem. Denna teknik ger bilen en rad fördelar, allt från kraftfullt vridmoment till överlägsen väghållning och ett välkonstruerat chassi.

Lexus RZ tar inte bara hänsyn till de synliga och kännbara aspekterna av komfort, utan har även ett starkt fokus på ljudkomfort. För att uppnå största möjliga tystnad i kupén har Lexus valt att utrusta RZ med en vindruta tillverkad av glas med akustisk kvalitet.

Dessutom bidrar infällda dörrlister och ett system med dubbla lås för motorhuven till att skapa en oas av lugn och ro, vilket minimerar påträngande ljud och gör resan ännu mer behaglig.

Nytt styrsystem 2025

När det gäller körupplevelsen har Lexus tänkt innovativt med smart panoramatakdimmer – Dimoramatak – och en energieffektiv värmare. Vid utvecklingen av nya RZ har man även satsat på ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. One Motion Grip-systemet använder steer-by-wire-teknik, vilket innebär att det inte finns någon mekanisk koppling mellan ratten och hjulen. Istället skickas information elektroniskt från ratten till däcken.

Detta system, som kommer att fortsätta utvecklas och erbjudas som tillval från våren 2025, ger en säkrare och intuitiv körupplevelse, vilket ytterligare förstärker den totala känslan av komfort och kontroll.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera