ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Eolus vind föreslår utdelning på 1,50 kronor per aktie

Vindkraftsbolaget Eolus Vind sänkte rörelseresultatet i verksamhetsårets fjärde kvartal till 72 miljoner kronor, att jämföra med 179,4 Mkr i jämförelsekvartalet. 

Även omsättningen, netto, sänktes jämfört med tredje kvartalet i fjol, från 1.186 miljoner kronor till 1.034 Mkr. 

Under perioden togs 28 (23) nya vindkraftverk med en total effekt om 104,4 (79,4) MW i drift. Motsvarande 29,0 (25,6) vindkraftverk med en total effekt om 105,2 (84,4) MW överlämnades till kunder.

Bland väsentliga händelser under perioden kan nämnas att i juni tecknade Eolus North America, Inc avtal med Vestas för leverans av upp till 13 vindkraftverk av modell Vestas V126 med en samlad effekt upp till 47 MW till vindpark Wind Wall i Kalifornien, USA.

I juli tecknade Eolus också avtal med Aquila Capital avseende försäljning av vindpark Øyfjellet (400 MW) i Norge. 

Styrelsen föreslår i samband med bokslutet en utdelning på 1,50 (1,50) kronor per aktie.

I vd-ordet nämner vd Per Witalisson att föreseningarna i projekten Nylandsbergen och Kråktorpsberget tagits igen, och att Kråkberget väntas överlämnas till Aquila under november.

”Forceringen av projekten och brister i den underliggande entreprenaden har gett upphov till extra kostnader för projekten, liksom för krav från turbinleverantören. Dessa krav har till den del de bedömts vara rimliga, belastat de båda projekten och har därmed även påverkat den förväntade projektmarginalen för Kråktorpet på ett negativt sätt. Eolus har i sin tur riktat anspråk mot den entreprenör som utfört byggnation av vägar och kranplatser”, kommenterare Per Witalisson.

Resultateffekten uppgår till 24 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer