1515
Annons

Entain förlänger budperiod på Enlabs

Brittiska Entain förlänger sin budperiod på First North-noterade Enlabs till den 18 mars, från tidigare 18 februari. 

Innehåll från Nordisk RentingAnnons

Långsiktig och stabil partner

Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.
Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.Foto:Foto: Pixprovider

Strategiskt viktiga fastigheter har utöver ett operativt syfte också ett stort finansiellt värde som kan skapa god flexibilitet. Nordisk Renting erbjuder sina kunder möjligheten att skaffa eller frigöra kapital genom långsiktiga samarbeten som grundar sig i en leasingmodell med möjlighet till återköpsrätt.

Nordisk Rentings affärsidé är inte att driva driftnetto och värde genom vidare transaktioner – tvärtom. Bolaget förvärvar fastigheter med syfte att erbjuda kunderna en attraktiv hyreslösning och återköpsrätt på ett transparent och hållbart sätt. Affärsmodellen är kunddriven och passar såväl offentliga sektorn som storbolagen. 

– Vår lösning kan ses som en kombination av fastighetsägare och bank med syftet att möjliggöra för våra kunder att utveckla sin kärnverksamhet utan att för den skull förlora kontroll över sina strategiskt viktiga fastigheter. Modellen är densamma oberoende av typ av kund och tillgång men drivkrafterna och strukturen kan variera, säger Caroline Bertlin, vd på Nordisk Renting.

Läs mer om Nordisk Rentings affärsmodell här 

När kunderna ingår ett avtal med Nordisk Renting ingår ofta en återköpsrätt, något de uppmuntrar sina till kunder att använda – när det passar dem.

– Vi erbjuder kunden förutsägbarhet och kontroll. Dels genom att våra avtal är transparenta, dels genom återköpsrätt till ett förutbestämt amorterat värde; hela idén med samarbetet är att det ska vara möjligt för våra kunder att behålla kontrollen över sina strategiskt viktiga fastigheter, säger Jakob Persson, transaktionschef på Nordisk Renting.

Att Nordisk Renting lyckats bygga kundrelationer som varat i decennier beror på deras förmåga att anpassa sig efter kundens behov, som förändras i takt med samhällets utveckling. Nu avser de att göra samma resa med fler kunder som kan dra nytta av en långsiktig och stabil partner som kan erbjuda flexibla hyreslösningar.

Se om Nordisk Renting kan hjälpa ert företag eller organisation 

– Långsiktiga samarbeten är avgörande när världsläget ser ut som det gör idag. När marknaden är osäker vill vi kunna stå för stabilitet, något vi gjort sedan 1986, säger Caroline Bertlin och fortsätter:

– Ett exempel på vår styrka att göra affärer även i dessa tider är vår senaste transaktion, där vi i september ingått avtal om att förvärva tre fastigheter, samtliga fullt uthyrda till Volvo Cars. En affär som är möjlig tack vare en stabil och långsiktig kund med strategiskt viktiga fastigheter i relevanta affärslägen. 

Nordisk Rentings lösning lämpar sig för många fastighetstyper, från kommersiella fastigheter för lättindustri, lager och dagligvaruhandel till infrastrukturrelaterade fastigheter såsom depåer och energirelaterade tillgångar.

 

Om Nordisk Renting:

Nordisk Renting har över 30 års erfarenhet av hyreslösningar för fastigheter och infrastruktur i Norden. Vi har många samarbeten med statliga myndigheter och ledande nordiska företag. Vi kombinerar lokal närvaro och långa kundsamarbeten med en finansiell styrka via vår ägare NatWest.

 

Mer från Nordisk Renting

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordisk Renting och ej en artikel av Dagens industri

Brittiska bolåneinstitut slutar erbjuda nya bolån på grund av turbulens

Några av Storbritanniens större bolåneinstitut, som Virgin Money och Skipton Building Society, har slutat erbjuda nya bostadslån till följd av den marknadsturbulens som utlösts av regeringens minibudget. Det rapporterade Financial Times (FT) på måndagen.

Även Halifax, en del av Lloyds Group och landets största bolåneinstitut ska ha meddelat mäklare att slutat att erbjuda ett antal olika former av nya bolån.

FT skriver att utlåningspausen kommer efter kraftiga ränteuppgångar i spåren på de skattesänkningar som annonserades av finansminister Kwasi Kwarteng på fredagen.

”Detta är första gången vi har sett större borttagande av produkter och omprissättning på den vanliga marknaden sedan den globala finanskrisen”, sade Ray Boulger, analytiker vid bolånemäklaren John Charcol, till FT.

Han tillade att den kraftiga uppgången i statspappersräntor betyder att långivarna kommer att behöva prisa om bolånen ”mycket signifikant”.

”Jag räknar med att det under nästa vecka kommer att finnas mycket få bolåneavtal tillgängliga till räntor under 5 procent. Varje långivare som inte har dragit sig ur kommer nästan säkert att göra det på tisdagen”, fortsatte Ray Boulger.

Andrew Wishart, seniorekonom vid Capital Economics bedömer att den brittiska bostadsmarknaden befinner sig i ”obanad terräng” efter finansministerns besked i fredags.

Före finansministerns besked hade Capital Economics räknat med att Bank of Englands styrränta skulle toppa på 4 procent, jämfört med nuvarande 2,25 procent, och att bolåneräntorna skulle toppa runt 5 procent.

I detta scenario räknade Capital Economics med att bostadspriserna i Storbritannien skulle falla ungefär i linje med vad de gjorde under finanskrisen. Men om Bank of Englands styrränta blir högre kan prisfallet bli större, enligt Wishart.

”Vid nuvarande nivåer för bostadspriserna skulle en bolåneränta på 6,6 procent göra att husköpkraften sjunker till en nivå som inte setts sedan 1990, något som då föregick en korrektion på nästan 35 procent i reala termer och 20 procent i cashtermer”, sade Andrew Wishart.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera