1515

Eniro påkallar skiljeförfarande mot Asiakastieto och UC

Sökbolaget Eniro har ställt krav avseende erläggande av ytterligare köpeskilling om 21 miljoner kronor samt upplupen men ej erlagd ränta för överlåtelsen av Proff till Asiakastieto Group samt det svenska dotterbolaget UC.

Innehåll från SeavusAnnons

Så stärker Seavus musklerna och breddar sin palett av lösningar efter uppköpet

Kocha Boshku, CEO på Seavus och Ludovic Gaudé, chef för Custom Software Development Operations på ARICOMA Group.
Kocha Boshku, CEO på Seavus och Ludovic Gaudé, chef för Custom Software Development Operations på ARICOMA Group.

Företaget Seavus har köpts upp av tjeckiska ARICOMA Group.

Med förändringen får Seavus tillgång till en bredare palett av lösningar att erbjuda sina kunder.

– Med en ny stark ägare kan vi fokusera mer på våra konsulttjänster och vi får bättre möjligheter att ta oss an större kunder samtidigt som vi kan erbjuda våra befintliga kunder bättre lösningar, säger Kocha Boshku, CEO på Seavus. 

Nyligen meddelades också att ARICOMA Group förvärvar det svenska IT-konsultbolaget Stratiteq för att ytterligare stärka sin närvaro i Norden. 

Seavus är ett mjukvaruutvecklings- och konsultföretag med mer än 20 års erfarenhet av att tillhandahålla avancerade affärslösningar inom IT. 

Företaget, som grundades i Malmö och Skopje, har över 800 IT-experter och erbjuder en mängd olika lösningar och servicealternativ med fokus på den nordeuropeiska och amerikanska marknaden.

I december förra året blev det offentligt att ARICOMA Group, som är en del av det tjeckiska konglomeratet Karel Komáreks KKCG, köper upp Seavus. 

Inom ARICOMA Group finns andra mjukvaruutvecklings- och konsultföretag som har sitt fokus på den centraleuropeiska marknaden.

– Nu är vi plötsligt över 3500 medarbetare i det som utgör IT-delen av KKCG Group. Det kan vi utnyttja och erbjuda våra kunder bättre lösningar, säger Kocha Boshku.

Utmanar globala jättar

Samtidigt kan man ta sig an större projekt och på allvar utmana större konkurrenter som i huvudsak är baserade i USA och Indien.

– Vi blir en storspelare men med en europeisk profil. Det kommer att passa många kunder här, säger han.

Seavus har haft stort fokus på bank & finans-, och telekomsektorn. Nu kommer man kunna fokusera mer på bygga och erbjuda en större bredd av ännu bättre konsulttjänster. Tillsammans med andra bolag i ARICOMA Group kan Seavus nu erbjuda lösningar inom närliggande områden som moln-tjänster och datacenter-lösningar.

Ytterligare ett företag i gruppen är specialiserat på säkerhet.

– Det här är ett väldigt hett ämne. Nu kommer vi kunna erbjuda även detta till våra egna, befintliga kunder, säger Kocha Boshku. 

På ARICOMA Group ser man förvärvet av Seavus som ett sätt att nå flera marknader i Europa, men även ett sätt att stärka sin position i USA. 

Ludovic Gaudé är chef för Custom Software Development Operations på ARICOMA Group.

– De kommande åren kommer Seavus att behålla sin egen identitet och sitt varumärke. Ett mål är att som en del av ARICOMA Group expandera, både genom förvärv och organisk tillväxt, och inom fem år bli en en europeisk Unicorn, säger han.

Svenska Stratiteq ytterligare ett förvärv

I början av september blev det klart att ARICOMA Group också förvärvar det svenska IT-företaget Stratiteq, med kontor i både Malmö och Stockholm och med runt 100 medarbetare. 

Stratiteq hjälper sina kunder att utveckla en egen data-drivna förmåga, genom att leverera digitala lösningar och implementera strategier. Specialområdena är kollektivtrafik, serviceföretag och tillverkningsindustri.

 – I Stratiteq har vi hittat ett riktigt guldkorn. Deras meriter är imponerande, med många innovativa projekt för både regionala och internationella företag. De kommer att stärka vår grupp och vi kommer att accelerera deras tillväxt. Det är en perfekt mix, säger Ludovic Gaudé.

Om Seavus 

Seavus är ett mjukvaruutvecklings- och konsultföretag med gedigen erfarenhet av att tillhandahålla framgångsrika affärsövergripande lösningar inom IT. 

Seavus erbjuder en mängd olika lösningar och servicealternativ som BSS/OSS, CRM, CEM, Business Intelligence-lösningar, ALM, mobil- och spellösningar, samt kundanpassad utveckling och rådgivning.

Seavus jobbar med ledande, globala bolag inom telekomsektorn, bank- och finansindustrin, konsumentelektronik, teknik, utbildning, offentlig sektor, vård & omsorg och mycket annat.

Läs mer på: www.seavus.se 

Mer från Seavus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Seavus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?