ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Engångsposter tynger Sensec – flaggar för förlust i andra kvartalet

Det First North-listade teknikbolaget Sensecs andra kvartal belastas av kostnader av engångskaraktär och bolaget kommer uppvisa ett lägre rörelseresultat än motsvarande period 2018.

Sensec har under det första halvåret 2019 burit engångskostnader för bland annat listbytet till Nasdaq First North om cirka 1 miljon kronor, samt av strategiska skäl producerat projekt med initialt lägre marginaler än normalt. Utöver detta låg det 1 miljon kronor i halvårsresultatet 2018 som härleddes till det nu avyttrade Sensec Personlig Säkerhet.

Preliminärt kommer rörelseresultatet uppgå till -1,5 miljoner kronor vilket överensstämmer med prognosen för kvartalet, skriver bolaget.

Sensec pekar vidare på att det tredje och fjärde kvartalet historiskt varit bolagets starkaste perioder vilket även kommer vara fallet detta år.

"Sensec har en stark orderstock vilket indikerar att omsättningen för helåret 2019 motsvarar minst helåret 2018. Det första halvåret 2018 påverkades positivt resultatmässigt av enskilda affärer med ovanligt höga marginaler", heter det i pressmeddelandet.

Aktien har varit oförändrad under förmiddagen men vänder nu ned. Kort efter att de preliminära siffrorna kommunicerats handlas aktien ned 7,7 procent. Handeln är dock begränsad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer