ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

En av Danmarks rikaste personer har gått ur tiden

  • Jysks grundare Lars Jensen blev 71 år gammal.

Lars Larsen, grundare till säng- och möbeljätten Jysk och en av Danmarks rikaste personer, har avlidit vid 71 års ålder. 

Lars Larsen blev 71 år gammal när han på måndagsmorgonen förlorade kampen mot sin cancersjukdom och somnade in i sitt hem nära Silkeborg, omgiven av sin närmaste familj, skriver Jysk i ett pressmeddelande.

Tidigare i år firade Jysk 40-årsjubileum och bolaget har under Lars Larsens vakande öga vuxit till en multinationellt representerad kedja med 2.800 butiker i 52 länder och 23.000 medarbetare.

När han tidigare i år diagnosticerades med cancer lämnade han emellertid över ordförandeklubban i bolaget till sin son Jacob Brunsborg.

Efter sig lämnar han hustrun Kristine, två barn och fyra barnbarn.

”I dag har vi förlorat vår far, make och farfar, och Danmark har mist en enastående köpman. Han kommer att vara saknad av oss alla, och när vi har sörjt vår stora förlust kommer vi att göra vårt bästa för att fortsätta utvecklingen av hans imponerande livsverk”, säger Jacob Brunsborg.

Ett av de sista stora besluten som Lars Larsen tog innan han avgick som ordförande var att slå samman de två oberoende affärsenheterna i Jysk Group till en. Det arbetet ska koncernchefen Jan Bögh nu att arbeta vidare med.

”Jag kommer att fortsätta att fokusera min energi på denna mycket viktiga uppgift för att säkerställa att vi inom några år kommer att ha ett enat och ännu starkare Jysk, som i Lars Larsens anda kommer att fortsätta att erbjuda bra erbjudanden för våra kunder”, säger Jan Bögh.

Lars Larsen ägde enligt Forbes en förmögenhet på 4,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 43,5 miljarder kronor, och var därmed en av Danmarks rikaste personer.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies