ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Elektas aktie pressas – FDA-dokument kan vara orsaken

Elektas aktie pressas på onsdagseftermiddagen. Vid 16-tiden är den ner med över 4 procent.

En möjlig orsak till nedgången är ett dokument som går att finna på den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA:s hemsida, ett dokument som är daterat den 16 juli och som har rubriken ”Class 2 Device Recall Elekta Unity”.

Enligt en kommentar från en talesperson för Elekta till Di handlar det inte om något regelrätt återkallande. För Direkt uppger bolagets ir-avdelning att FDA-dokumentet avser en mjukvaruändring som skett på bolagets eget initiativ.

”Vi har upptäckt en funktion med mjukvaran som vi vill förändra och förbättra och då måste man gå igenom den här FDA-processen”, säger Elektas ir-chef Cecilia Ketels till Direkt och fortsätter:

”Det är inte någon kund som upptäckt det här själva, det är ingen fara med några patienter, alla behandlas vidare med de Unity som är installerade och vi säljer vidare. Allting är precis som vanligt, det är bara det att vi vill göra en uppdatering”.

Vid 16.15-tiden har pressen på Elektas aktie lättat och den är ner 2,8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer