ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Elekta kablade ut redan känd order – ”ett misstag i vår process”

  • Foto: Janerik Henriksson/TT

Strålterapibolaget Elekta har tecknat avtal om att leverera tio linjäracceleratorer, linac, till kinesisk Hedy. Ordervärdet är dock inte tillräckligt stort för att motivera en MAR-release och bolaget kommunicerade även nyheten redan förra veckan.
”Att den redan gått ut på Focus är ett misstag i vår process”, säger Oskar Bosson, kommunikationschef på Elekta, till Di. 

Linjäracceleratorerna i fråga är av typen Elekta Infinity och Elekta Synergy. Utöver linjäracceleratorerna ingår behandlingsplanen ”Monaco”, informationssystemet ”MOSAIQ” samt service av linjäracceleratorerna i ordern. 

Nyheten om ordern hade dock redan förra veckan publicerats på Elektas onlinemagasin Focus och på Twitter, där bolaget publicerar nyheter som i normalfallet inte går ut i pressmeddelanden. Enligt Oskar Bosson, kommunikationschef på Elekta, handlar det om ett misstag i bolagets informationsprocess. 

”Det här är ingen MAR-release utan mer för att understryka att det händer saker i Kina. Sen att den redan gått ut på Focus är ett misstag i vår process. I vissa falla så kan vi förstärka det som finns i Focus-kanalen eller i andra sociala kanaler, som normalt sett inte skulle kommuniceras i ett pressmeddelande, även med ett pressmeddelande för visa på ett intressant skeende. Det här är ett sådant fall då Kina är en växande marknad och att det här är en ny spelare som bygger upp en stor sjukhusapparat”, säger han till Di. 

Så ordervärdet är inte tillräckligt för att motivera en MAR-release?

”Nej det är inte tillräckligt stort för det utan vi hoppas att det här innebär att vi får vara med när Hedy bygger upp sin sjukhusverksamhet”, säger Oskar Bosson. 

Aktien stiger med 1,3 procent i onsdagens inledande handel. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer