1515
Annons

EG7 säljer dotterbolag för 21 miljoner euro

Enad Global 7 (EG7) säljer dotterbolaget Innova till Games Mobile för 21 miljoner euro.

Stockholmsbörsen öppnar nedåt – industrijättar faller

Foto:Jesper Frisk

Stockholmsbörsen öppnar nedåt efter fredagens nedställ i New York. Oro för den schweiziska storbanken Credit Suisses framtid väntas påverka investerarnas humör under dagen. Inköpschefsindex för svenska industrin föll till 49,2 i september, under gränsen för tillväxt.

Breda OMXSPI-index inleder måndagshandeln ner med 1,6 procent samtidigt som storbolagsindex OMXS30 backar med 1,8 procent. På kontinenten backar Frankfurt DAX med 1,3 procent.

Schweiziska Credit Suisse har under helgen kontaktat stora kunder, investerare och andra viktiga motparter i försök att övertyga om bankens stabila finanser. Det efter att företagets så kallade kreditswappar på fredagen stigit till tidigare krisnivåer.

”Vår ståndpunkt i det här avseendet är tydlig. Credit Suisse har en stabil kapital- och likviditetsposition och balansräkning. Utvecklingen i aktiekursen förändrar inte detta faktum”, skrev Ulrich Körner, enligt FT.com.

Inköpschefsindex för den svenska industrisektorn sjönk till 49,2 i september, från reviderade 50,2 månaden före (50,6). Det var fjärde månaden i rad med nedgång, och första gången sedan pandemiåret 2020 som industrin befinner sig utanför tillväxtzonen.

Nummerupplysningsbolaget Truecaller svarar nu på Viceroys blankarrapport. Bolaget slår fast att anklagelserna om oegentligheterna saknar grund. 

”Åsikterna i rapporten återspeglar inte Truecaller, dess verksamhet eller vad bolaget står för”, slår bolaget fast. 

Aktien backar med 0,6 procent.

Internationella storbanker sänker sina riktkurser för en rad svenska industrijättar. Barclays sänker fyra bolag på ett bräde; Atlas Copco från 105 till 100 kronor, Assa Abloy från 280 till 275 kronor, Alfa Laval från 295 till 285 kronor och SKF från 130 till 120 kronor. 

Atlas Copco backar med 1.7 procent, Assa Abloy med 1,3 procent, Alfa Laval med 3,1 procent och SKF med 1,6 procent.

Utöver det sänker Citigroup riktkursen för Volvo från 220 till 210 kronor och Deutsche Bank sänker riktkursen för Sandvik från 220 till 200 kronor. Volvo backar med 1,5 procent och Sandvik med 1,5 procent.

Bland storbolagen är det dock ABB som backar mest med 5,3 procent. Det amerikanska depåbeviset stängde ner 1,2 procent på fredagen.

/Texten uppdateras

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera