ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Efter tuffa året – modebolaget vänder till vinst

  • Jonas Ottosson, vd för Venue Retail Group, VRG. Foto: Joey Abrait.

Mode- och skoföretaget Venue Retail Group, VRG, rapporterar ett nettoresultat om 1,1 miljon kronor i det fjärde kvartalet, jämfört med minus 6,1 Mkr motsvarande kvartal i fjol i bolagets brutna räkenskapsår.

Omsättningen backar något och uppgick till 236 miljoner kronor i kvartalet, jämfört med 246 Mkr fjärde kvartalet i fjol. Bolagets försäljning i jämförbara butiker ökade med 0,7 procent under kvartalet.

Bruttovinstmarginalen uppgick till 45,4 procent, vilket är liten nedgång från de 47,9 procenten i fjol.

Bolaget meddelar också att antalet butiker minskade under året till 115 från 124 föregående år. Minskningen är en del i det åtgärdsprogram som ska sänka bolagets kostnader med 18 Mkr på årsbasis.

VRG:s vd Jonas Ottosson skriver i rapporten att de tidigare vidtagna åtgärderna nu börjar ge effekt.

”För det fjärde kvartalet överträffar vi föregående års resultat med 10,4 Mkr, främst drivet av lägre kostnader. Mer konkret har det inneburit att vi stängt 13 butiker, vi har effektiviserat och minskat timmar i butik och vi har dragit ned på overheadkostnader”, skriver han.

Sett på helåret 2018/2019 redovisar bolaget ett nettoresultat om minus 29 Mkr, jämfört med en vinst på 2 Mkr föregående år. Omsättningen minskar med 36 Mkr till 850 Mkr. Bolaget förklarar det med att man byggt om fem avdelningar på varuhuset NK påverkat försäljningen negativt med 20 Mkr. Den lägre marginalen förklaras med ett ökat kampanjtryck, framfö rallt under det fjärde kvartalet.

Efter att ha haft en tufft första halvår har aktien den senaste månaden stigit 35 procent. Sedan årsskiftet är aktien upp totalt 43 procent, men sedan början av 2018 har aktiens värde minskat med 27 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer