ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Efter rapportrusningen – Vitrolife får sin första storblankare

  • Foto: Monkey Business Images

Bodenholm Capital har tagit en kort position i medicinteknikbolaget Vitrolife på 0,51 procent av kapitalet, motsvarande ett värde på 104 miljoner kronor. Det visar siffror i ägardatatjänsten Holdings.

Säg den lycka som varar. Vitrolife rusade på sin rapport i fredags med 11,2 procent, men redan i går handlades aktien ner med 7,0 procent sedan analytiker bedömt att mycket av styrkan i andra kvartalet berott på temporära effekter och lätta jämförelsesiffror

På tisdagen fortsätter aktien sin utförslöpa med minus 6,9 procent vid 15.50-tiden och dessutom har bolaget fått sin första storblankare på halsen. 

Ett bolag som precis skakat av sig sin sista storblankare för tillfället är Alfa Laval som lämnar rapport i morgon. Där har Millennium International täckt sin korta position till under flaggningsgränsen på 0,5 procent. Enligt den sista noteringen innan täckningen var Millenniums korta position på 0,52 procent av kapitalet, motsvarande ett värde på runt 438 miljoner kronor.

Bygghandelskedjan Byggmax har också fått sällskap av ytterligare en storblankare i form av Marshall Wace vars korta position i bolaget numera uppgår till 0,52 procent av kapitalet. Totalt fem storblankare har tillsammans blankat 3,43 procent av kapitalet, motsvarande ett värde på knappt 71 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer