1515
Annons

Efter it-attacken mot Gunnebo: Hemliga dokument läckta på nätet

Den it-attack som säkerhetskoncernen Gunnebo utsattes för i somras resulterade i att mängder med känslig information har läckts på nätet, rapporterar Dagens Nyheter.

Men Stena Adactum, som tillsammans med Altor har ett bud liggandes på bolaget, tycker ändå att Gunnebo hanterat situationen ”mycket professionellt”.  

Nedåt på Wall Street – oljebolag mot strömmen

Börserna i New York stängde på rött på torsdagen i en fortsatt något trevande handel.

Bäst presterade energibolag med inriktning på fossila bränslen efter att USA flaggat för motåtgärder mot Opec+ produktionssänkning.

Dow Jones stängde på minus 1,2 procent, S&P 500 ned 1 procent och Nasdaq minus 0,7.

Oljepriset har fotsatt upp efter att Opec+ på onsdagen bestämde sig för att sänka produktionen med 2 miljoner fat per dag. Både Brent- och WTI-oljan är upp kring 8 procent på fem dagar.

USA överväger alternativ till hur de ska svara på vad de kallar en ”orättfärdigad” produktionssänkning. Bland de motdrag som nämns finns sanktionslättnader mot Venezuela, vilket skulle gynna Chevrons som kan pumpa olja där. Chevron steg 1,8 procent på torsdagen.

Även andra energiaktier med fokus på fossila bränslen fortsatte upp. Det av Warren Buffett favoriserade Occidental petroleum steg över 4 procent på torsdagen. Inte långt efter var Marathon Oil på 3,9 procent, Exxon på 2,9 procent och Hess på 2,7 procent.

Tesla är en av veckans hittills största förlorare med en nedgång på 10 procent på en vecka. Aktien har pressats av att Elon Musk åter intresserat sig för att köpa Twitter. För att finansiera köpet av Twitter räknar marknaden med att den excentriske miljardären behöver sälja elbilsaktien.

Under torsdagen meddelade Elon Musk också att han vill att rättsprocessen mellan honom och Twitter ska pausas i väntan på att parterna kommer överens. Enligt honom kan en affär vara slutförd den 28 oktober. Musk är schemalagd att framträda i domstol på måndag.

Telsa backade 1,1 procent på torsdagen.

Twitter har å sin sida varit en av veckans stora vinnare efter att ha stigit 22 procent i tisdags med en förhållandevis marginell rekyl nedåt dagarna efter. Torsdagens fall tilltog precis innan stängning och stannade på minus 3,6 procent.

Flera av USA:s största bolag hade en tuff handelsdag. 3M backade 3,5 procent, Verizon 2,4 procent och både Coca-Cola och McDonald's backade kring 2 procent.

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera