ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Krisen i Oscar Properties

Efter Di:s avslöjande: Oscar Properties korrigerar delårsrapport

  • Foto: Oscar Properties

Tidigare i veckan avslöjade Di att andelen bokade bostäder med bindande avtal i Oscar Properties prestigeprojektet Gasklockan var färre än vad bostadsutvecklaren påstod i sin rapport. Nu väljer Oscar Properties att korrigera siffrorna.

I sin halvårsrapport skrev Oscar Properties att den så kallade försäljningsgraden för projektet Gasklockan uppgick till 91 procent, 68 bokade av 75 säljstartade bostäder. Under kvartalet april till juni bokades 36 av dessa. Di kunde dock rapportera att Oscar Properties under kvartalet bedrev en kampanj med icke bindande bokningar för just Gasklockan. Dessa utgjorde kvartalets samtliga bokningar. 

”Uppgiften för försäljningsgrad i projektet Gasklockan är felaktig enligt rapportens definition. Såsom tydligt framgår av tabellen i rapporten är inga bostäder i projektet Gasklockan ännu sålda med bindande avtal. Projektet är inte heller produktionsstartat. Den angivna siffran avser bokningsgraden i projektet. Definitionen av bokade bostäder och bokningsgrad har kompletterats”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på torsdagen.

Oscar Properties korrigerar även uppgifterna i rapporten om ”andel sålda bostäder i pågående produktion” som enligt nyckeltalsöversikten låg på 90 procent. 

”Korrekt siffra enligt den angivna definitionen är 55 procent, vilket då avser andelen sålda bostäder med bindande avtal i relation till totala antalet bostäder i projekten Helix och Unité vilka är under produktion”, skriver bolaget.

Bolaget justerar även beloppet för för ”central administration för andra kvartalet”. Det angavs vara minus 2,6 Mkr, men ska vara minus 26,0 Mkr. Summan för kvartalets rörelseresultat och beloppet central administration för perioden januari-juni är dock korrekt angivna, påpekar bolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer