1515

Efter avhoppen: EQT-bolaget rekryterar ny transaktionschef

Erik Ranje, vd för Stendörren.
Erik Ranje, vd för Stendörren.Foto:Sarah Thorén/Qimage

Under förra året tappade det EQT-kontrollerade börsbolaget Stendörren tre tunga toppar till konkurrenten Fastators börskandidat Offentliga hus. Nu har Stendörren rekryterat ett nytt namn på den viktiga transaktionschefposten.

Innehåll från QBEAnnons

Försäkringsbolaget som bidrar till ett mer hållbart näringsliv

De företag som lyckas är de som kan vara redo att ta sig an oväntade utmaningar och ta till sig nya möjligheter. För att befinna sig där är rätt försäkring en trygg grundpelare att stå på. Att dessutom via företagsförsäkringen ha möjlighet till att påverka både det egna bolaget och samhället i stort till en ökad hållbarhet, lokalt och globalt, är en unik del av erbjudandet från QBE.

QBE Nordic har funnits som försäkringsgivare sedan 2009 och är en del av det Australiensiska börsnoterade försäkringsbolaget QBE Group. Med den globala styrkan i ryggen och drivet från det lokala engagemanget hjälper den nordiska avdelningen företag, och samhället i stort, genom att erbjuda ett hållbart försäkringsskydd via investeringar och skadeförebyggande insatser. 

– Många av våra kunder har internationell verksamhet och därför är det en styrka för oss att vara både lokala och globala i vårt erbjudande. Med vårt internationella nätverk kan vi hjälpa de av våra kunder som behöver lokala försäkringar i de länder de är verksamma i. Samtidigt har vi det lokala engagemanget som krävs för att påverka hållbarhetsarbetet även där, säger Karin Gustafsson, Market Manager.

Globalt engagemang för hållbarhet 

Som global försäkringsgivare kan QBE vara med och påverka på många sätt. Utöver åtaganden som att följa Parismålen och ha en klimatneutral investeringsportfölj 2050, finns också som mål att alla lokaler ska drivas på förnybar el 2025. 

– En annan viktig del i vårt hållbarhetsarbete är också att säkerställa att kunder erbjuds rätt försäkringsprodukter som ger skydd vid oväntade risker och skador. Om våra kunder känner finansiell trygghet i att deras verksamhet kan fortsätta trots skador, skapas också en långsiktig stabilitet i samhället. På skadesidan ser vi tyvärr allt för ofta hur klimatförändringarna påverkar våra kunder. Där vill vi vara ett stöd och sprida information om hur skador kan förhindras, men även säkerställa hållbara reparationer när skadan väl inträffat. Ingen kan längre blunda för att klimatförändringarna är en del av vår nya vardag, och vi måste alla – politiker, näringsliv och individer – ta ansvar, säger Hanna Öberg Millbourn, Claims Manager in Norden.

Investering som har direktpåverkan i samhället

Dessutom arbetar QBE för att bida till hållbarhet genom det globala initiativet Premiums4Good (P4G). Initiativet innebär att 25 procent av försäkringstagarens premie allokeras till investeringar som har en direktpåverkan i samhället.

– Det är ett aktivt val av kunden att välja P4G. Över 300 av våra kunder in Norden har valt detta och vi ser hur det påverkar deras egen CSR-profil positivt. Till de som väljer att investera i P4G skickar vi en årlig rapport som berättar vad deras dela av premien har bidragit till, säger Hanna Öberg Millbourn. 

Ur den senaste 2019–2020 Investment Impact rapporten syns exempel på hur investeringar som gjorts varit ett viktigt stöd för utsatta i samhället som följd av Covid-19. 

– Vi har investerat i ett antal Världsbankobligationer och ett socialt band från International Finance Corporation som stöder utsatta samhällen och hjälper människor att få tillgång till viktiga tjänster, inklusive sjukvård och mikrofinansiering, samt skapar möjligheter för kvinnor och småföretagare. En kund som valt att investera premien i P4G berättade att de genom Ford Foundation fått möjlighet att stötta välgörenhetsorganisationer globalt som har sett sin finansiering minska på grund av COVID-19-pandemin, säger Hanna Öberg Millbourn avslutningsvis. 

Om QBE

QBE är ett Australiensiskt börsnoterat försäkringsbolag med verksamhet över hela världen. QBE Norden är en filial till QBE Europe SA/NV med säte i Belgien. Den Nordiska verksamheten har funnits sedan 2009. Vi täcker hela den Nordiska marknaden från våra kontor i Stockholm och Köpenhamn. Idag är vi totalt 26 anställda. 

Premiums4Good är ett initiativ där alla kunder kan göra det aktiva valet att 25% av premierna som betalas in investeras med ett miljö- eller socialt ändamål.

För mer information läs här

Besök vår hemsida

Läs mer om QBE Nordic här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med QBE och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?