1515
Annons

Efter Avenyn i Göteborg: H&M lägger ned även Uppsalabutik

Stefan Persson, huvudägare i H&M.
Stefan Persson, huvudägare i H&M.Foto:Anders Wiklund / TT

Familjen Perssons klädbolag H&M stänger ned sin tio år gamla butik i gallerian Bolandcity i Uppsala – efter att nyligen ha flaggat för nedläggningar på bland annat Avenyn i Göteborg.

Cathie Wood hyllar Kinneviks portföljbolag: ”Mer än en stanna hemma-aktie”

Kinneviks portföljbolag Teladoc stiger kraftigt på Wall Street på tisdagskvällen. Bolagets största ägare, teknikinvesteraren Cathie Wood, säger i en intervju med CNBC att det digitala hälsovårdsbolaget till viss del är missförstått.

I en intervju med CNBC på tisdagen lyfter teknikinvesteraren Cathie Wood, som driver fondbolaget Ark Invest, fram videokommunikationsbolaget Zoom och det digitala hälsovårdsbolaget Teladoc som bolag som är mycket mer än bara ”stanna hemma-aktier”.

De båda bolagen steg kraftigt under pandemin men har haft ett tungt 2022 på börsen. Zoom är ned med 58 procent edan årsskiftet medan Teladoc har rasat med 70 procent.

”De som har avfärdat det som ingenting annat än att 'stanna hemma-akiter' tror vi kommer att bli ganska förvånade över att intäktstillväxten accelererar igen under de kommande åren”, säger hon om Zoom och Microsoft.

Hon säger att företag kommer att använda sig av digital kommunikation i en allt större utsträckning, vilket också gäller Teladoc som riktar sig mot sjukvården.

”Teladoc bygger själva ryggraden, som kommer att förena sjukhus, läkare, försäkringsbolag och patienter i framtiden”, säger hon.

Ark Invest är största ägare i Teladoc, där det svenska investmentbolaget Kinnevik äger drygt 2 procent av aktierna vilket värderades till 1,3 miljarder kronor vid halvårsskiftet. Teladoc stiger med nästan 9 procent på Wall Street på tisdagskvällen.

Ark Invests börshandlade fond Ark Invest, som är inriktad på teknikbolag, har fallit med 57 procent hittills i år, men Cathie Wood är säker på att fonden kommer stå för en comeback när räntorna och inflationsförväntningarna toppar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera