ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Edgeware vänder till vinst – aktien rusar

Efter att ha redovisat en förlust under årets två första kvartal vände streamingbolaget Edgeware under det tredje kvartalet till vinst. Nettoresultatet landade på 3,3 miljoner kronor vilket kan jämföras med 4 Mkr under samma period i fjol. Aktien rusar med nästan 20 procent i den inledande handeln. 

Edgeware redovisade en nettoomsättning på 54,5 Mkr under det tredje kvartalet 2018 vilket kan jämföras med 59,6 Mkr under samma period i fjol. Rörelseresultat uppgick till 3 Mkr vilket kan jämföras med 6 Mkr under det tredje kvartalet 2017. 

"Det är med stor tillfredställelse jag konstaterar att vi nu har levererat ett tredje kvartal med positivt resultat och kassaflöde, en bra kvittens på att vårt åtgärdsprogram har haft effekt och ett viktigt steg i rätt riktning", kommenterar Karl Thedéen, vd för Edgeware, kvartalet. 

Rörelsemarginalen landade på 5,5 procent vilket kan jämföras med 10,1 procent under samma kvartal i fjol medan kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till plus 13 Mkr jämfört med minus 14,1 Mkr under det tredje kvartalet 2017. 

"Vi fortsätter nu att arbeta med de åtgärder som är nödvändiga för att komma tillbaka till lönsam tillväxt. Vi breddar vår affär med nya mjukvarubaserade produkter, bearbetar nya typer av kunder, ökar våra aktiviteter utanför Europa och sänker våra kostnader inom vissa områden för att möjliggöra expansion där vi ser nya affärsmöjligheter. Jag är ännu inte nöjd med vårt finansiella resultat men jag ser tydliga tecken på att våra åtgärder har gett resultat och att vi därmed är på rätt väg", skriver Karl Thedéen i rapporten. 

Rapporten fick ett varmt mottagande på Stockholmsbörsen och aktien rusar med 19,2 procent i den inledande handeln. Sedan årsskiftet är aktien dock fortfarande ner drygt 50 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies