1515
Annons

ECB: Marknaden underskattar sannolikhet för räntesänkning

Källor inom ECB uppger för Bloomberg News att marknaden underskattar sannolikheten för en räntesänkning.

Intrum säljer Klarnakonkurrent i Schweiz

Cembra Money Bank i Schweiz förvärvar inkassobolaget Intrums helägda dotterbolag Byjuno och dess systerbolag Intrum Finance Services. 

Som en del av avtalet ingår de båda parterna också ett partnerskap kring kredithantering och kreditinformation för så kallade ”buy now, pay later”-tjänster.

Byjuno grundades av Intrum år 2014 och beskrivs som en av Schweiz ledande aktörer inom ”köp nu, betala senare”-tjänster. Köpeskillingen är 60 miljoner schweizerfranc. Transaktionen kommer att slutföras innan slutet av året, skriver Intrum i ett pressmeddelande.

All tillgångsfinansiering, som för närvarande uppgår till cirka 18 miljoner schweizerfranc, kommer att återbetalas till Intrum.

”Vi ser fram emot att följa Byjunos fortsatta tillväxtresa under Cembras ledning. Den här transaktionen gör att vi kan fokusera på vår kärnaffär i Schweiz, inkassotjänster och kreditinformationstjänster, samtidigt som den skapar förutsättningar för ett ännu bättre tjänsteerbjudande till Byjunos nuvarande och nya uppdragsgivare och kunder”, säger Per Christofferson, med titeln ”Managing Director Secured Assets, M&A and Markets”. 

Läs mer: SEB: Finansieringskostnader oroar i Intrum 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera