ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

ECB-ledamoten: Lagarde lär fortsätta med stimulanser

Christine Lagarde kommer sannolikt vilja upprätthålla den ultralätta policyn och stimulanser när hon tar över efter Mario Draghi i november.

Det sade ECB-rådsledamoten Yannis Stournaras i en intervju med Bloomberg News. 

"Det finns starka penningpolitiska, ekonomiska och finansiella argument som talar för att tillträdande ECB-chefen Christine Lagarde kommer fortsätta i mer eller mindre samma spår", sade han.

Yannis Stournaras tillhörde den majoritet som förordade att återstarta QE i det stimulanspaket som presenterades i torsdags. Enligt Mario Draghi var det "bred konsensus" bakom beslutet, samtidigt som ledamöter som representerar mer än hälften av befolkningen och den ekonomiska produktionen i regeringen var emot det. 

"Det finns kostnader och fördelar med alla beslut… men fördelarna med att agera nu är större än kostnaderna", sade Yannis Stournaras. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer