1515
Annons

Easyjets operativa chef avgår – sker efter flera inställda flygningar från företaget

Brittiska lågprisflygbolaget Easyjets operativa chef Peter Bellew avgår från sin post. Beskedet kommer efter en rad inställda flygningar och problem på företaget under de senaste veckorna, rapporterar BBC. 

Innehåll från Gilead SciencesAnnons

Gilead tar steg mot nya cancerbehandlingar

Varje år drabbas tusentals personer i Sverige av cancer. De ställs inför insikten att sjukdomen inte går att bota. En grundbult för Gilead Sciences är att göra skillnad för patienter som verkligen behöver det. Ett nära och brett samarbete med forskningsgrupper, sjukvård och myndigheter säkerställer att kliniska studier kan genomföras och nya läkemedel utvecklas. 

– Visionen är att på sikt kunna bota patienter med olika typer av svårbehandlade cancersjukdomar. För att framgångsrik forskning ska komma patienter till nytta är samarbete och partnerskap över sektorsgränserna en grundförutsättning, säger Clemens Schödl, VD för Gilead Sciences i Norden.

Under de senaste 30 åren har Gilead tagit fram banbrytande läkemedel mot en rad svåra och livshotande sjukdomar. Med en rik historia inom virologi har de utvecklat framgångsrik behandling mot flera allvarliga virussjukdomar. Över tid har bolagets forskning bidragit till att HIV har gått från att vara dödligt till att bli en kronisk sjukdom, att patienter med hepatit C kan botas och personer med svår Covid-19 kan få tillgång till behandling för sin sjukdom.  Nu applicerar Gilead Sciences sina höga krav för att göra skillnad och sin forskningskompetens för att ta fram nya cancerbehandlingar.

Nya behandlingsmöjligheter tack vare innovation och forskning

Gilead Sciences och Kite utvecklar behandlingar mot cancer där patientens egna T-celler, som är en del av kroppens immunförsvar, används. T-cellerna tas ut ur patienten, omprogrammeras i ett laboratorium och återförs sedan in i patienten. Genom Gilead Sciences och Kites forskning har en så kallad CAR T-behandling (chimeric antigen receptor T-cells) nått Sverige. När CAR T-cellerna kommer i kontakt med cancercellerna i kroppen på patienten sker en aktiv celldelning för att slå ut cancercellerna.

Läs mer på: www.gilead.com

Nu tar Gilead Sciences ytterligare steg för att skapa nya cancerbehandlingar. Som en del av arbetet utvecklas forskningsportföljen kontinuerligt genom förvärv och genom egen forskning. 

– Vår vision är att bota svåra cancersjukdomar. Vi arbetar löpande med att utöka vår portfölj genom att förvärva bolag med godkända onkologiska läkemedel inriktade på behandling av patienter med cancer samt genom egen forskning. Våra förvärv har hjälpt oss att skapa en pipeline med ett långsiktigt engagemang för att behandla patienter med svårhanterlig cancer, berättar Clemens Schödl, VD för Gilead Sciences i Norden. 

SE-UNB-0129 2022-06

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Gilead Sciences och ej en artikel av Dagens industri

FN: Matpriser nere på lägsta nivån sedan början av året

Matpriserna har fallit tillbaka.
Matpriserna har fallit tillbaka.Foto:Chris Anderson/TT

Trots alla rapporter om högre matpriser är de internationella livsmedelspriserna nu nere på de lägsta nivåerna sedan början av året, enligt en FN-rapport. Prisnedgången har emellertid ännu inte nått svenska butiker.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera