ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

EA:s Apex Legends har nu nått 25 miljoner spelare – aktien lyfter i förhandeln

Spelutvecklaren Electronic Arts, EA, nya speltitel Apex Legends har nu nått 25 miljoner spelare en vecka efter att spelet släppts. Aktien stiger med 6,9 procent i tisdagens amerikanska förhandel. 

Det var förra måndagen EA lanserade gratisspelet Apex Legends som ses som en potentiell rival till det omåttligt populära Fortnite. Apex Legends utvecklas av EA:s dotterbolag Respawn Entertainment, som bland annat ligger bakom Titanfall-serien, och spelet har haft en minst sagt spektakulär vecka sedan lansering. 

”Vi är glada att kunna meddela att sedan förra måndagen har över 25 miljoner spelare hoppat in i spelet och under helgen hade vi som mest drygt 2 miljoner spelare samtidigt”, skriver Vince Zampella, vd för Respawn Entertainment, i en uppdatering på måndagskvällen. 

Analysfirman Baird uppskattar i en analys att Apex Legends kan komma att generera så mycket som 500 miljoner dollar i försäljning åt EA under räkenskapsåret 2020, enligt Bloomberg. 

”Även om vi fortfarande har begränsad data över bibehållna spelare och intäktsgenerering tror vi att den här uppdateringen från Respawn bör ge investerare en ökad förståelse för att Apex kan bli en fullträff för EA under det kommande året”, skriver Baird i analysen enligt Bloomberg. 

EA-aktien bjöd marknaden på en riktigt volatil resa föra veckan när aktien rasade med 13,3 procent på onsdagen efter sänkta helårsprognoser. På fredagen rusade aktien sedan drygt 16 procent efter att EA meddelat att Apex Legends nått 10 miljoner spelare 72 timmar efter att det släppts, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Det ser även ut som att tisdagen kan bjuda på ett nytt rally i aktien som stiger med 6,9 procent i den amerikanska förhandeln. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies