ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

E-handeln väntas slå nytt miljardrekord i julhandeln

Svenskarnas spås handla julklappar för omkring 23 miljarder kronor i år. Av dessa väntas julklappar till ett värde av drygt 8 miljarder kronor inhandlas vi e-handel. Det spår Postnord i sin julprognos. 

Under 2017 köpte svenskarna julklappar på nätet för drygt 7 miljarder kronor. I år spår Postnord att den siffran ökar med drygt 15 procent till mer än 8 miljarder kronor. Det innebär att drygt var nu tredje julklapp nu inhandlas online. 

"Julshoppingen flyttar allt mer ut på nätet. E-handelns största fördelar blir ännu tydligare under julhandeln - ett större utbud än i butik och bekvämligheten i att kunna handla när och var man vill", säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på Postnord Sverige, i ett pressmeddelande. 

Postnords julprognos baseras på den kommande e-handelsbarometern för det tredje kvartalet som ges ut av Postnord, Svensk Digital Handel och HUI Research. 

Enligt respondenterna är de vanligaste julklapparna som inhandlas online böcker följt av kläder och leksaker. 

"Julen är oerhört intensiv, inte bara för konsumenter och detaljister utan även för oss distributörer. Antalet e-handlade paket kommer att vara betydligt fler jämfört med förra årets julhandel", säger Carin Blom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer