ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dystra tillväxtutsikter tyngde Europabörserna

Europabörserna tappade mark på måndagen samtidigt som Internationella Valutafonden, IMF, sänkte prognoserna för tillväxten i Europa. För Tyskland sänks tillväxtprognosen för i år till 1,3 procent - ned 0,6 procentenheter sedan i oktober. Regionala Stoxx 600 backade 0,2 procent.

Storbritanniens premiärminister Theresa May sade att regeringen för förbehållslösa samtal över partigränserna gällande brexit. Londonbörsens FTSE 100-index var oförändrat, med nedgångar för gruvbolagen Antofagasta och BHP. Sämst i indexet var dock hemmafixarbolaget Kingfisher, som tappade 4 procent efter att ha sänkts till underperform av RBC. 

En vinnare var i stället mobilåterförsäljaren Dixons Carphone, som steg 1,6 procent sedan Sky News rapporterat att ägaraktivisten Elliott undersöker köp av en "stor andel" i bolaget.

I Frankfurt backade DAX 0,6 procent. Kemibolaget Henkel sjönk drygt 8 procent efter att ha nedgraderats av Commerzbank. Bättre gick betalbolaget Wirecard, som lyfte 2,6 procent sedan bolaget vd enligt Reuters beskrivit fjärde kvartalet som "mycket starkt".

Parisbörsens CAC 40-index sjönk 0,2 procent med banken Société Générale och teleoperatören Orange på förlorarsidan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer