ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dystert veckofacit för oljepriserna – ner första gången sedan november

  • Foto: Ali Mohammadi/Bloomberg

För första gången sedan i november noteras oljepriserna till en minusvecka denna vecka. På fredagen föll priset på Brentolja under 65 dollar och WTI-olja under 59 dollar.

Veckofacit för Brent är samtidigt 2,0 procent minus och för den amerikanska WTI-oljan har priset fallit med 3,4 procent.

Oljeprisfallet har präglats av de geopolitiska spänningarna i Mellanöstern, där priserna sköt i höjden efter förra fredagens amerikanska attack mot den iranske generalen Qassem Soleimani, men där de under den senaste veckan successivt har fallit tillbaka i takt med att marknaden tolkat in en viss avspänning i retoriken mellan Iran och USA.

Men risken för en långdragen konflikt mellan länderna är med det sagt inte över.

”När Iran backat tillbaka spreds en känsla av att oljetillgången var ganska säker, men nu med de nya sanktionerna (från USA mot Iran) och uppgifterna om ett ryskt skepp som agerat aggressivt mot ett amerikanskt skepp spridit ny rädsla börjat på marknaden”, säger Phil Flynn, oljeanalytiker på Price Futures Group i Chicago, enligt Reuters.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer