ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dyrt bedriva reglerad cannabisförsäljning – Auroras förluster skenar

Cannabisproducenten Aurora rapporterar kraftigt ökade intäkter i andra kvartalet under det brutna räkenskapsåret – upp 430 procent jämfört med samma kvartal året innan. Men samtidigt ökar förlusterna med blodiga 3.179 procent mellan jämförelseperioderna.

Bruttointäkterna under kvartalet uppgick till 62 miljoner dollar, att jämföra med förlusten på 237,8 miljoner dollar. Med andra ord kostade varje dollar in nästan 4 dollar under kvartalet.

Snittpriserna på Auroras produkter, torr cannabis och cannabisoljeprodukter, minskade med mellan 18 och 26 procent i andra kvartalet jämfört med kvartalet innan, bland annat beroende på punktskatter i samband med regleringen i Kanada i oktober, skriver Aurora i sin rapport. 

Samtidigt ökade produktion och försäljning av cannabis med 57 procent (7.822 kilo) respektive 162 procent (6.999 kilo). Kostnaden för försäljning uppgick till 1,92 dollar per gram, en uppgång med 33 procent sekventiellt.

Förlusten förvärras också av en kraftig sättning för sektorn på börsen i slutet på förra året, där Aurora har investerat stort i andra företag i industrin. Enligt Aurora står dessa förluster kopplade till sektorskollegor för nästan 80 procent av den totala förlusten.

Auroraaktien föll med 1,6 procent i efterhandeln på måndagen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies