ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Duni stiger efter köprekommendation

Servettillverkaren Duni stiger med omkring 6 procent i tisdagens inledande handel till kursen 123 kronor per aktie. Uppgången kommer i spåren av att Handelsbanken höjt sin rekommendation till köp från tidigare behåll samt skruvat upp riktkursen från 130 till 135 kronor. 

Enligt Finwire spår Handelsbankens analytiker att låga massapriser kommer resultera i en 20 procents resultatökning på årsbasis för Duni under de kommande kvartalen. 

”Då pappersmassa står för omkring 12 procent av Dunis kostnader, är bruttomarginalen omvänt korrelerad med massapriset. Givet att massapriset har sjunkit med 31 procent jämfört med toppen under det fjärde kvartalet 2018, tror vi att Dunis vinstutveckling kommer att gynnas av de lägre råvarukostnaderna”, skriver Handelsbanken i analysen enligt Finwire. 

Bankens analytiker spår även att Duni kommer höja utdelningen för räkenskapsåret 2019 till 5,3 kronor per aktie från 5 kronor för 2018. 

Duni-aktien är i skrivande stund up 24,8 procent sedan årsskiftet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer