ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Duni ökar försäljningen med 12,6 procent i andra kvartalet

  • Foto: Duni

Dunis nettoomsättning uppgick till 1 348 (1 197) miljoner kronor i andra kvartalet vilket motsvarar en försäljningsökning med 12,6 %. Justerat för valutaförändringar är tillväxten 9,9 procent. Framförallt är det hållbara förpackningar som driver tillväxten.

Duniaktien stärks med strax över 2,0 procent i börsöppningen.

Operativt resultat i kvartalet landade på 111 miljoner kronor, vilket är det högsta kvartalsresultatet någonsin för duk- och servettbolaget.

”Vi ser att vårt marginalprogram med bland annat höjda priser, för att kompensera för den betydande massapris-uppgången, och besparingar i personalkostnader ger positiva effekter. Vi ska dock även vara ödmjuka och konstatera att viktiga omvärldsfaktorer som fallande massapriser och en försvagad svensk krona gynnar oss i kvartalet. Ökade fraktpriser ger dock negativa effekter på resultatet”, säger vd Johan Sundelin i en kommentar.

Det nya tillväxtområdet för bolaget är hållbara förpackningar som driver tillväxten.

”Genomgripande restriktioner kring användning av engångsprodukter av plast är nu på gång i många länder. Duni ser positivt på dessa viktiga aktiviteter för miljön och det är väl i linje med vår nya strategi, där vi ökar satsningen på hållbarhet och ser en mycket positiv tillväxt inom hållbara förpackningar”.

Duni redovisar också ett resultat per aktie som efter utspädning uppgick till 1,41 kronor (1,39). Gradvis sjunkande råmaterialpriser i kombination med implementerade prisökningar bidrar till en återhämtning av marginalen.

Förutom hållbara förpackningar växer också premiumservetter, samtidigt som området dukar utvecklas negativt.

”När det gäller geografiska tillväxtområden fortsätter trenden från föregående kvartal. Det innebär bland annat att vi växer i de flesta regionerna med en extra hög tillväxt i vårt försäljningsmässigt näst största land Australien”, skriver Johan Sundelin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer