ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dryckestillverkaren vinstvarnar – aktien kollapsar

  • Foto: Chris Ratcliffe

Den skotska dryckestillverkaren AG Barr, som bland annat tillverkar läsken Irn-Bru, förväntar sig att vinsten kommer minska med upp till 20 procent under helåret 2019 jämfört med året före. Aktien rasar med drygt 26 procent på Londonbörsen. 

Bakom vinstvarningen lurar enligt AG Barr dåligt vår och sommarväder i framför allt Skottland och norra England samt vissa ”varumärkesspecifika utmaningar” för energidrycken Rockstar och juicemärket Rubicon. Bolaget poängterar även att 2018 var ett exceptionellt år för branschen med tanke på det varma vädret. 

”Det var varit en utmanande start på året för Barr Soft Drink. Jämförbart väder och handel, speciellt på impulsköpsmarknaden, har varit tuffare än väntat vilket tillsammans med varumärkesspecifika utmaningar har resulterat i en korsiktig påverkan på vår finansiella prestation”, säger Roger White, vd för AG Barr, i ett börsmeddelande. 

För det första halvåret i bolaget brutna räkenskapsår väntar sig AG Barr nu att intäkterna landar på omkring 123 miljoner pund eller 10 procent lägre än under samma period i fjol. För helåret väntar sig bolaget att vinsten minskar med upp till 20 procent jämfört med året före. 

Beskedet mottogs med förskräckelse på Londonbörsen där aktien rasar med 26,1 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer