ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Draghi och Trump lyfter New York-börsen

De ledande börserna i New York inledde tisdagens handel med utveckling i positiv riktning. Stöd kom från Mario Draghi, som vid Europeiska centralbankens konferens i Sintra sade att det kan komma att behövas mer stimulans om inte utsikterna för euroområdet förbättras. Räntesänkningar är en del av ECB:s verktygslåda, konstaterade ECB-chefen.

Ytterligare börsbränsle kom från att president Donald Trump twittrat att han och Kinas dito Xi Jinping kommer att ha ett enskilt möte vid G20-mötet i Japan, något som också Kina bekräftade.

Vid 16:45-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 1,4 procent till 26.470. Det bredare indexet S&P 500 ökade även det 1,3 procent till 2.926 medan tekniktunga Nasdaq Composite var upp 1,9 procent till 7.998.

Sektorvis steg IT över 2 procent medan kraft tappade omkring 1 procent.

Under dagarna som följer riktas investerarvärldens blickar mot Federal Reserves tvådagarsmöte. Räntan förväntas lämnas oförändrad men enligt analytiker kommer räntebanan visa att fler ledamöter är öppna för lägre räntor i framtiden.

På bolagsfronten har Facebook presenterat det omtalade fintech-projektet Libra, en kryptovaluta som ”ska bygga ett nytt finansiellt system för online-överföringar”. Aktien avancerade 1,1 procent, efter att ha stigit drygt 4 procent under måndagen.

Boeing gavs viss lättnad efter att IAG och Korean Air aviserat beställningar om totalt 230 plan, varav IAG:s beställning var på 200 plan av olycksmodellen 737 Max. Aktien lyfte 2 procent.

Ett annat bolag med stor exponering mot Kina, Caterpillar, handlades runt 3 procent högre.

Beyond Meat-aktien lyfte med omrking 5 procent, efter att ha stigit 12,2 procent på måndagen. Kursen nådde cirka 178 dollar, upp från noteringen på 25 dollar i början av maj. I förhandeln, strax innan öppning, var kursen över 200 dollar.

Pinterest lyfte omkring 4 procent efter en köprekommendation från Wedbush, som anser att lönsamhetsmöjligheterna är klart högre än hos konkurrenter på den sociala mediescenen.

Före börsöppning kom siffror för bostadsbyggandet, som sjönk 0,9 procent i maj, jämfört med månaden före. Den säsongsjusterade årstakten var 1.269.000 bostäder, enligt officiell statistik.

Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha uppgått till en årstakt på 1.239.000 bostäder, enligt Reuters snittprognos.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 3 punkter 2,06 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer