ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Donald Trump skjuter upp biltullar

  • Foto: Manuel Balce Ceneta

USA skjuter upp införandet av eventuella biltullar mot EU och Japan under sex månader. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Därmed bekräftas uppgifter tidigare i veckan om att Trumpadministrationen inte kommer införa biltullar med en gång utan istället vill förhandla med EU och Japan.

Enligt amerikansk lag behövde administrationen fatta ett beslut senast till helgen efter att Vita huset tagit emot näringsdepartementets utredning om huruvida bilimporten till landet utgör ett hot mot den nationella säkerheten.

Genom att inleda förhandlingar kan Donald Trump behålla hotet om att införa tullar i upp till sex månader.

Företrädare för flera tunga EU-länder, bland annat Tyskland vars fordonssektor har stor exponering mot den amerikanska marknaden, har redan välkomnat uppgifter om att biltullarna skjuts upp. Analytiker har dock varnat för att handelsspänningarna mellan USA och EU sannolikt inte är på väg att försvinna.

Enligt ett tillkännagivande från presidenten ska förhandlingarna täcka import av fordon och vissa fordonsdelar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer