ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Donald Trump: Federal Reserve är som ett envist barn

  • Foto: Alex Brandon

Den amerikanske presidenten Donald Trump menar att Dow Jones skulle varit ”tusentals punkter” högre om Federal Reserve gjort rätt från början och inte höjt räntan.

”Trots att Federal Reserve inte vet vad de håller på med ... är vi på väg mot den bästa junimånaden i amerikansk historia”, skriver presidenten och fortsätter bland annat: 

”Nu fortsätter de – som ett envist barn, när vi egentligen behöver räntesänkningar och stimulanser – att kompensera för vad andra länder gör mot oss.”

I en intervju med NBC:s ”Meet the press” på söndagen förnekade Donald Trump att han hotat med att sparka Fedchefen Jerome Powell, även om han tycker att Powell inte gjort ett bra jobb.

”Jag har aldrig hotat att degradera honom… Jag har rätt att göra det, men jag har inte sagt det”, sa Donald Trump bland annat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer