ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dometic når inte fram till analytikernas prognoser

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, redovisar ett rörelseresultat om 618 miljoner kronor för det första kvartalet. Analytikerna i Infront Datas sammanställning hade väntat sig 635 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 4.650 miljoner kronor efter en organisk tillväxt på -6 procent, med 7 procentigt bidrag från valutaförändringar och 4 procent tillväxt från uppköp. 

Analytikerna hade väntat sig 4.717 miljoner kronor respektive en organisk tillväxt om -3,6 procent, enligt Infront Datas sammanställning. 

Dometic upprepar sina prognoser för en rörelsemarginal i trakterna av 15 procent samt för en organisk tillväxt "något positiv".

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies