ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Doldismiljardär kliver in i riktad emission i Index Pharma

  • Bengt Julander Foto: Amanda Lindgren

Läkemedelsbolaget Index Pharmaceuticals planerar enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen för en riktad nyemission på 6,2 miljoner aktier som kommer att tillföra bolaget 37,5 miljoner kronor.

Teckningskursen uppgår till 6,02 kronor och riktar sig till investerare i den svenska hälsosektorn. En av dessa är Bengt Julander, som går in med 17,5 miljoner i bolaget. Även finansmännen Martin Bjäringer och Carl Rosvall satsar 8,8 Mkr vardera.

"Vi är mycket glada för förtroendet och engagemanget från de namnkunniga nya aktieägarna som valt att investera i Index", säger Peter Zerhouni, vd för Index Pharmaceuticals.

Största ägare i bolaget är SEB Venture Capital med 23,4 procent av kapitalet och Industrifonden med 20,63 procent. 

Aktien noterades på First North i oktober 2016 och har sedan dess utvecklats svagt, med ett tapp på över 27 procent. Stängningskurs på tisdagen var 6,10 kronor. Bolagets börsvärde är 381 miljoner kronor.

Index Pharmas främsta tillgång är läkemedelskandidaten cobitolimod som är i sen klinisk utvecklingsfas för behandling av den Inflammatoriska tarmsjukdomen ulcerös kolit. Läkemedlet genomgår en studie, Conduct-studien, där huvudresultaten väntas under första halvåret 2019.

"Strategisk flexibilitet inför och efter" denna studie anges som orsak till kapitalanskaffningen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies