ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dividend Sweden tar nedskrivning i portföljbolag efter konkurs

Investmentbolaget Dividend Sweden tar en nedskrivning i sitt största innehav då bolaget i fråga beslutat sig för att ansöka om konkurs på grund av allvarliga likviditetsproblem. 

Dividend Swedens innehav var i slutet av mars upptagna till 20,1 miljoner kronor. Det innebär att resultatet för det andra kvartalet kommer att belastas med hela detta belopp. Resultatet efter finansnetto för det första halvåret bedöms således bli cirka -minus 2,1 miljoner kronor. Nedskrivningen är av redovisningskaraktär och påverkar inte likviditeten i bolaget. 

"Det är tråkigt när en konkurs händer, särskilt som det är vårt absolut största innehav och att vi under första halvåret 2019 vänt verksamheten till vinst och haft ett antal utdelningar som summerat till cirka 24 miljoner kronor och ytterligare 4,5 miljoner kronor i utdelningar på väg", säger Bo Lindén, vd för Dividend Sweden, i en kommentar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer