ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Disney stiger i efterhandeln på stark kvartalsrapport

Walt Disney Company slog analytikernas förväntningar med ett justerat resultat per aktie på 1,48 dollar för det fjärde kvartalet, drygt 10 procent över snittprognosen 1,34 dollar per aktie. Bolaget stiger i efterhandeln efter att ha tappat mark på torsdagen.

Walt Disney Company redovisar intäkter på 14,3 miljarder dollar, motsvarande knappt 129 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/2018. Det justerade resultatet per aktie uppgick till 1,48 dollar.

Därmed klår bolaget också analytikernas förväntningar om 13,7 miljarder respektive 1,34 dollar enligt en sammanställning från Refinitiv.

Aktien handlades ned 0,8 procent under torsdagen men stiger nu 1,5 procent i efterhandeln.

Studioverksamheten noterade 50 procent högre intäkter i årstakt medan rörelseresultatet mer än fördubblades. Affärsområdena Parks and Resorts och Media Networks levererade 9 procent högre intäkter i årstakt.

"Vi förblir fokuserade på ett framgångsrikt slutförande och integrering av vårt förvärv av 21st Century Fox och den fortsatta utvecklingen av vår konsumentverksamhet, vilket inkluderar den efterlängtade lanseringen av vår Disney-märkta streamingtjänst sent nästa år", skriver vd Bob Iger i en kommentar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer