Hoppa till innehållet

Annons

Diadroms omsättning steg i linje med förhandsbesked

Diadrom, ett produkt- och specialistkonsultbolag inom diagnostik av Autotech, redovisar en omsättning på 10,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet (7,7). 

Innehåll från PopulumAnnons

Verktyget som säkrar en framgångsrik organisationskultur

Framtidens arbetsplats präglas av att medarbetare i allt större utsträckning jobbar på distans, i tvärfunktionella team och kommer från olika bakgrunder.

– Med vår digitala People & Culture Experience-plattform får man detta komplexa samspel att fungera i stor skala och på ett hållbart sätt, säger Johannes Midtbö, VD på Populum.

De flesta organisationer har i dag tydliga strategier och mål för vad de ska uppnå affärsmässigt. Utmaningen är att få hela organisationen att effektivt arbeta i samma riktning.

Här är organisationskulturen ofta avgörande – och de organisationer som lyckas väl har en stark konkurrensfördel som gör att de både kan vinna marknadsandelar och talangkriget.

– Vi har alla hört uttrycket ”Culture eats strategy for breakfast”. Det spelar ingen roll om man som organisation har tydliga mål och en fin strategi; om man inte lyckas få med sig medarbetarna på sin kontinuerliga förbättringsresa arbetar man i uppförsbacke, säger Johannes Midtbö.

Rätt kultur som efterlevs driver framgång

Organisationskulturen byggs på de gemensamma beteenden, värderingar och fokusområden som är nödvändiga för att säkerställa organisationens framgång. 

– Kulturarbetet sträcker sig långt in i framtiden, förbi mål och strategier. Därför är det viktigt att se kulturen som den primära motorn för att nå dit, säger han.

Med Populums People & Culture Experience-plattform kan detta arbete underlättas genom små, korta medarbetarundersökningar, så kallade pulsmätningar. Principen bygger på att det man mäter kommer det att riktas fokus på – och med det skapas ett positivt förändringstryck.

– Här gäller det vedertagna uttrycket ”What gets measured gets done”, förklarar Johannes Midtbö.

Genom plattformen skickas ett fåtal väl valda frågor ut månadsvis, och påminner regelbudet varje medarbetare om de viktigaste framgångsfaktorerna. Fokus riktas på kultur och förväntade beteenden, och medarbetarna kan dela konstruktiv feedback om nuläget. 

Alla i organisationen mottar samma frågor, svarar anonymt och får tillgång till svar, insikter, trender och rekommendationer.  

Framgång byggs tillsammans

Framtidens organisationskultur och värderingar måste gälla alla i organisationen – oavsett roll, funktion, senioritet, nationalitet eller bakgrund. 

– En framgångsrik kultur ger enorma fördelar för organisationen, som ökad medarbetarnöjdhet, reducerad personalomsättning och sjukfrånvaro, ökad kundnöjdhet och lönsamhet. Det finns få strategiska initiativ som både är så enkelt att arbeta med och samtidigt ger den här kraftfulla effekten på affärsmålen, avslutar Johannes Midtbö.

Om Populum 

Populum möjliggör för dina medarbetare och ledare att uppnå sin fulla potential genom att säkra att organisationskulturen främjar prestation. När du använder Populums People & Culture Experience-plattform mäter du er kultur regelbundet och får viktiga insikter och rekommenderade effektiva förbättringsåtgärder.

 

Läs mer på populum.io 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Populum och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera