ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

”Den bästa siffran på väldigt länge”

H&M:s försäljning steg med 6 procent i det fjärde kvartalet. Det var en efterlängtad positiv indikator för aktieägarna. 

”Det här är den bästa siffran på väldigt länge”, säger Di:s analytiker Ulf Petersson. 

H&M-gruppens försäljning steg med 6 procent i det fjärde kvartalet (september-november), jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var -2 procent.

Försäljningssiffran är exklusive valutakursförändringar och inklusive moms.

Genomsnittet av 16 analytikers estimat låg på en försäljningsökning på 6,5 procent, enligt Infront Data.

Försäljningen exklusive moms uppgick till 56.429 miljoner kronor (50.407). Här låg snittet på 56.621 miljoner kronor, enligt Infront Data.

Di:s analytiker Anders Hägerstrand Ulf Petersson säger att försäljningssiffran var efterlängtad. 

”Det här krävdes för att aktien ska kunna hållas på de nivåer som den ligger på just nu”, säger Anders Hägerstrand i Di TV och fortsätter: 

”Siffran visar att H&M växer mer än marknaden, det är en positiv indikator på att H&M är tillbaka på banan. De har fått ordning på logistikproblemen och problemen i Kina. Det kräves just det här för att aktien ska kunna hållas på de här nivåerna som den ligger på just nu”. 

Maria Landeborn, Danske Bank, håller med.

”Rädslan har funnits att man skulle missa förväntningarna. Eftersom värderingen på aktien har kommit upp behövdes det här för att aktien ska ligga kvar på de här nivåerna”, säger hon.

Ulf Petersson ser den positiva försäljningssiffran som ett ”fall framåt” för H&M.

”Det här är den bästa siffran på länge. Aktien borde inte falla tillbaka på det här”, säger han. 

Anders Hägerstrand säger att H&M:s försäljningssiffror var ”bra för Sverige”. Men han lägger till att investerare som köper H&M på nuvarande nivåer måste förlita sig på Stefan Persson. 

”Utan Stefans Perssons köp skulle H&M vara lägre värderat i dag. De som köper H&M i dag måste vara säkra på att Stefan Persson fortsätter köpa”. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer