ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Boeing-stopp ger lyft för flygjätten – höjer vinstprognos

  • Foto: Mary Altaffer

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines höjer prognosen för vinsten per aktie under innevarande helår till spannet 6:75-7:25 dollar, från tidigare 6:00-7:00 dollar.

Det framgår av halvårsrapporten. Snittförväntan inför rapporten låg på 6:97 dollar enligt Bloomberg News.

Det tredje kvartalets vinst per aktie väntas enligt Delta hamna i spannet 2:10-2:40 dollar, mot ett snittestimat på 2:18 dollar.

"Vårt tredje kvartal har börjat starkt med ett nytt intäktsrekord för en enskild dag den 7 juli. Vi förväntar oss nu en intäktstillväxt på 6-7 procent under helåret", säger ordföranden Glen Hauenstein i en kommentar.

Högre biljettpriser och mer fullsatta plan bidrog till ökningen då flygförbudet mot Boeing 737 Max 8-plan gynnade bolaget som inte har några sådana plan i sin flotta.

I det tredje kvartalet spås intäktstillväxten bli 6-8 procent. I det andra kvartalet ökade intäkterna med nära 9 procent och den justerade vinsten per aktie var 2:35 dollar. Bolaget har sedan tidigare lämnat en preliminär bedömning om ett utfall på 2:25-2:35 dollar för det gångna kvartalet.

I halvårsrapporten framgår även att Delta höjer sin kvartalsvisa utdelning med 15 procent.

Delta-aktien drar upp drygt 2 procent i torsdagens amerikanska förhandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer