1515
Annons

Delivery Hero skalar ned i Tyskland – vill sälja japansk verksamhet

Det svenskbekanta matleveransbolaget Delivery Hero, med huvudkontor i Berlin, har beslutat att lämna sex tyska städer medan en innovationshub ska finnas kvar i Berlin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ökat metallinnehåll i Eurobattery Minerals-projekt enligt ny beräkning

Gruvbolaget Eurobattery Minerals, noterat på NGM-börsen, uppdaterade resursberäkning av Hautalampiprojektet visar på en ökning av metallinnehållet om nästan 40 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande

”Den oberoende JORC-kompatibla uppskattningen som utarbetats av AFRY Finland Oy drar slutsatsen att jämfört med tidigare analys år 2021 har de tillgängliga mineraltillgångarna i gruvprojektet nästan fördubblats med närapå 40 procent fler metaller”, skriver bolaget.

Med resursuppdateringen i hand kommer nu Eurobattery Minerals att genomföra ytterligare tekniska och ekonomiska utvärderingar av projektets livskraft. Detta inkluderar att undersöka olika alternativ för utvinning och förädling för att skapa maximala intäkter, speciellt från nickel-koboltkoncentratet, heter det.

Eurobattery Minerals äger 40 procent av Hautalampi-projektet och har optionen att förvärva 100 procent från dess nuvarande majoritetsägare Finncobalt. Eurobatterys största ägare är enligt Holdings den Hongkongbaserade Andrew Randall med 6,2 procent av bolaget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera