ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Deflamos styrelse vill sälja verksamheten – fortsatt finansiering "inte realistisk"

Styrelsen i det First North-listade Deflamo, som tillverkar flamskyddsmaterial, vill avyttra den befintliga verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut av bolaget på torsdagskvällen.

Styrelsen menar att det saknas förutsättningar för bolaget att på egen hand fortsätta utvecklingen flamskyddsverksamheten.

"Styrelsen gör utifrån investerarintresset vid tidigare gjorda kapitalanskaffningar bedömningen att en fortsatt finansiering av verksamheten i dess nuvarande form inte är realistisk", skriver styrelsens i pressmeddelandet.

Därför menar styrelsen att det bästa för aktieägarna är att försöka avyttra befintlig verksamhet och samtidigt se över förutsättningarna för en förändrad verksamhetsinriktning.

Bolaget bedöms ha rörelsekapital för att fortsätta verksamheten till maj 2018.

Deflamo har bjudit på en tråkig resa för ägarna. Efter noteringen i slutet av november 2008 tog mindre än fyra månader innan toppen på 31,1 kronor nåddes i början av mars året därpå. Sedan dess har det gått utför, inte minst de senaste fem åren, och aktien handlas i dag runt 12,7 öre.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies