1515
Annons

David Mindus mångmiljonköper i Sagax

David Mindus.
David Mindus.Foto:Ulf Blomberg

Fastighetsbolaget Sagax vd och storägare David Mindus har den 22 februari genom bolaget Duco köpt 200 000 A-aktier i Sagax. 

Twitter bekräftar: Elon Musk ändrar sig – vill köpa bolaget

Twitter bekräftar på tisdagskvällen att Elon Musk vill köpa hela bolaget för 54,20 dollar per aktie. Aktien, som har varit handelsstoppad tidigare under kvällen, rusar ytterligare efter beskedet.

När handelsstoppet hävdes vid 21.40-tiden rusade Twitters aktie med 22 procent. Aktien var upp med 12 procent tidigare under tisdagskvällen då det kom uppgifter om att Teslagrundaren Elon Musk trots allt vill fullfölja budet på mikrobloggen.

Elon Musks bud är på 54,20 dollar per aktie vilket är i linje med det erbjudande han kom med i våras. Det värderar bolaget till 44 miljarder dollar, motsvarande nästan 480 miljarder kronor i dagens växelkurs.

Twitter bekräftar, på sitt Twitterkonto, att Elon Musk har anmält erbjudandet till den amerikanska finansinspektionen.

Elon Musk vållade stor uppmärksamhet i våras när han la ett bud på Twitter för att sedan ändra sig. Han hävdade bland annat att Twitter inte har gett ut korrekt information om antalet spam- och fejkade konton på plattformen. Twitter, som accepterat det ursprungliga budet, har inte velat acceptera tillbakadragandet och har därför stämt elbilsmiljardären.

Så sent som den 13 september röstade Twitters aktieägare för att godkänna Elon Musks bud – trots att han själv vid tillfället inte ville genomföra affären. Den 17 oktober skulle de båda partnerna ha mötts i domstol för att avgöra frågan.

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera