ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Datorjätten rusar i förhandeln efter sin rapport

  • Foto: Bloomberg.

Dells kvartalsrapport på torsdagskvällen gav ett rejält lyft för datortillverkarens aktie i den amerikanska förhandeln på fredagen. Aktien steg 10 procent med en dryg timme kvar till börsöppningen i New York.

Analytikerna hade lågt ställda förväntningar inför Dells delårsrapport, vilket tydliggjordes av flera investmentbanker på fredagen, med positiva rekommendationsförändringar och höjda riktkurser som konsekvens.

Särskilt vinstmarginalen imponerade på analytikerna.

"Dell är ett fint hus i ett ruffigt kvarter", skrev investmentbanken Raymond James analytiker Simon Leopold i en kommentar.

Den justerade rörelsevinsten (ebitda) i det brutna räkenskapsårets andra kvartal, som sträckte sig till den 2 augusti, kom in på 3,16 miljarder dollar, klart över väntade 2,68 miljarder. Omsättningen var 23,45 miljarder dollar, aningen över Bloombergs konsensus på 23,27 miljarder.

Dell höjde också vinstguidningen för det innevarande räkenskapsåret till intervallet 6:95-7:40 dollar per aktie, från att tidigare ha spått 6:05-6:70 dollar.

Aktien har dock en svag sommar bakom sig, med ett börstapp mellan maj och rapportdagen på 30 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer