ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Danske Bank stiger efter rekhöjning

Den danska storbanken Danske Bank stiger med omkring 1 procent i tisdagens inledande handel. Uppgången kommer i spåren av att Handelsbanken höjt sin rekommendation av aktien till behåll från tidigare sälj. Det framgår av Bloomberg. 

Riktkursen skruvas i sin tur upp från 87 danska kronor till 115 danska kronor. Aktien handlas på tisdagen för omkring 108,3 danska kronor. 

Enligt Bloomberg pekar Handelsbanken i analysen på att Danske Bank ser ut att göra framsteg med kostnadsbesparingar och investeringsplanen under de kommande kvartalen men poängterar samtidigt att penningtvättsosäkerheten kvarstår. 

Bland de analytiker som ingår i Bloombergs sammanställning har elva en köpstämpel på Danske Bank medan 12 rekommenderar avvakta och tre sälj. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 119,8 danska kronor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer