ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Danske Bank sänker e-handlaren Boozt till behåll

Danske Bank sänker rekommendationen för e-handlaren Boozt från köp till behåll. Samtidigt höjer storbanken riktkursen för aktien.

Rekommendationssänkningen kommer med en riktkurshöjning från 75 till 80 kronor. I nuläget rekommenderar två analytiker köp medan tre har rekommendationen behåll för aktien enligt Bloombergs sammanställning. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 78 kronor.

Boozt handlas ned i linje med index och aktien byter vid 14-tiden på torsdagen händer för 76,2 kronor. E-handkaren har dock gått som tåget sedan årsskiftet, upp 68,4 procent samtidigt som OMXSPI har ökat 14,5 procent under samma period.

Under torsdagen har Danske Bank också höjt riktkursen för Lindab med 38 procent från tidigare 92 till 127 kronor. Den tidigare köprekommendationen upprepas. Aktien handlas upp mot strömmen och har vid 14-tiden stigit 2,5 procent till 106 kronor. Det är trots att aktien handlades exklusive en utdelning om 1,75 kronor vilket allt annat lika borde ge ett kursfall på 1,7 procent från onsdagens stängningskurs.

Även Securitas får en höjd riktkurs, signerad Goldman Sachs. Den amerikanska investmentbanken skriver upp riktkursen för säkerhetsbolaget från 145 till 151 kronor men upprepar den tidigare säljrekommendationen. Securitas går något starkare än index och handlas runt knappt 162,5 kronor vid 14-tiden på torsdagen.

Källor: Finwire och Bloomberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer