ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Danske Bank sänker boräntor – inför ny lånemodell

  • Foto: TT

Från och med i dag sänker Danske Bank bolåneräntorna på lån med flera olika bindningstider. Dessutom inför banken en ny modell baserad på belåningsgrad.

Ett lån med bindningstid på ett år kommer att få se en räntesänkning med 0,21 procentenheter, från 1,85 till 1,64 procent. Bolåneräntorna för ett lån på två och tre år bindningstid sänks till 1,64 procent. 

Det innebär en räntesänkning med 0,26 procentenheter för ett lån med tre års bindningstid och en räntehöjning på 0,05 procentenheter för ett lån med två års bindningstid. 

Kunder som har ett lån med tio års bindningstid ser en räntesänkning med 0,5 procentenheter, där bolåneräntan landar på 2,45 procent.  

Dessutom inför banken en ny modell som baseras på belåningsgrad där de kommer erbjuda kunder med en lägre belåningsgrad lägre ränta. 

Den nya modellen kommer vara i fyra olika nivåer där den lägsta räntan kan hamna på 1,25 procent effektiv ränta med en eller två års bindningstid, med villkorat att man har en belåningsgrad på 60 procent eller lägre. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies