ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Danske Bank delges misstanke för härva med dålig sparprodukt

Danske Bank har delgivits misstanke av Danmarks motsvarighet till Ekobrottsmyndigheten. Åtalet kommer i spåren av att den danska finansinspektionen polisanmält banken för placeringsråd som storbanken gett kunder med sparprodukten ”Flexinvest Fri”.

I slutet på augusti i år polisanmäldes Danske Bank av den danska finansinspektionen för ”vilseledning av kunder”. Enligt Finanstilsynet var Danske Bank medveten om att en mycket stor andel av deras kunder kunde förvänta sig en negativ nettoavkastning från produkten, men detta informerade banken inte om.

Danske Bank skriver själva att den delgivna misstanken om brott var väntat: ”Vi kommer naturligtvis att samarbeta med SØIK (Særlig Økonomisk og international Kriminalitet) och dela med oss av relevant kunskap och material om saken”, skriver banken på torsdagen.

Den danska storbanken har tidigare medgett att den tagit ut för höga avgifter från 87.000 Flexinvest Fri-kunder och att dessa kommer att återbetalas under 2019.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer